Swisha till välgörenhet

Människor som sitter och håller på med sin mobil

Eftersom det är väldigt lätt att skicka pengar med swish så är det lättare att skicka pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Det är det enkelt och lätt att skicka iväg en summa lite då och då utan att man behöver krångla med kontokort, bankbetalningar eller hitta någon bössa på stan.

Enkelheten och direktheten har gjort att jag börjat skänka mer pengar till välgörenhet när andan faller in. Om jag till exempel sitter och läser en artikel om hur Läkare utan gränser arbetar och jag gillar det de gör kan jag swisha en summa direkt som en lite uppskattning för det jobb de gör.

Men det är kul att se att det inte bara är stora organisationer som (iofs) gör viktigt arbete som använder swish. Det finns mindre välgörenhetsorganisationer så till exempel Kattstallet som tar hand om övergivna katter. Man kanske inte tänker på dessa när man vill skänka en slant, men de gör också viktigt arbete och behöver stöd.

Jag försöker tänka brett när jag själv skänker pengar. Lite här och lite där till organisationer som jag tycker gör ett bra jobb, och ska gärna vara politiskt och religiöst obundna. Gärna helt frikopplade från all religion och vara humanistiska.

Välgörenhetsorganisationer som har Swish

Här är en lista på välgörenhetsorganisationer som jag gillar och som har swish. Så när man har fått lön eller bara när andan faller på kan man swisha iväg en slant. Jag misstänker att dom blir glada för allt, ingen summa är för liten.

Swish egna webbplats finns det en komplett lista på alla välgörenhetsorganisationer som har anslutit sig till tjänsten. Jag kommer att lista de jag tycker om här, men ta gärna en titt på Swish webbplats för att hitta de organisationer ni gillar.

Icon pil bakåtTillbaka